Sardinky La Perle, edice Label Rouge
Label Rouge označuje místní sardinky, u kterých je obsah tuku vyšší než 8%. Při výrobě tak následuje šetrnější ruční příprava produktu, scezení přes noc a zrání po dobu 4 měsíců před uvedením do prodeje.
Kategorie: | Sardinky |
---|---|
Váha: | 115 gramů |
Popis produktu není dostupný
Značka La Perle des Dieux vznikla v roce 1887. Sardinky jsou připravovány v poslední konzervárně sardinek Vendée v městě Saint-Gilles-Croix-de-Vie se značkou Entreprise du Patrimoine Vivant ve Francii. Vylovené jsou na pobřeží stejného města a jeho regionu (Biskajský záliv – západní pobřeží).
Výlov probíhá bez mechanizace na sklonku léta a následně jsou čerstvé ryby dle tradičního stylu ručně tříděny, krájeny a upravovány do 48 hod po výlovu
Všechny sardinky jsou naložené v extra panenském olivovém oleji a jejich velikost se liší dle ročníku. Chuť se může rok od roku lišit. Počasí, teplota vody, mořské proudy a chuť olivového oleje jsou faktory, které ovlivní chuťové známky ročníku.
Některé ročníky lze archivovat i 10 a více let – chuť se postupně zjemňuje a stává komplexnější. Při delší archivaci je doporučeno konzervu sardinek 2x za rok pootočit, aby byla zajištěna ideální a rovnoměrná u olejová lázeň.
Krabičky ročníkových sardinek v limitované edici zdobí obrázky od místních malířek Delphine Cossais a Coralie Joulin, které kreslí dobrodružství slečny Perle a slečny Lulu, múz společnosti La Perle des Dieux.