Rosso di Montalcino
100% Sangiovese. Sběr ruční do malých bedýnek, třídění hroznů, pomletí a nakvášení 28-30 dní v nerezových nádobách bez kontrolované teploty. Následné stočení do 20 hl dubových sudů, kde probíhá jablečno-mléčné kvašení a zraje 12 měsíců.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Typ: | Červené |
Původ: | Itálie |
Alkohol: | 14% |
Ročník: | 2023 |
Objem: | 0,75 l |
Podoblast: | Toskánsko |
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Energický a stále veselý Giulio Salvioni udělal své první Brunello v roce 1985. Salvioni má vinici o rozloze 4 hektarů v lokalitě La Cerbaiola s nadmořskou výškou 420 m. m. s východní expozicí, což jsou společně s břidličnou půdou ideální podmínky pro Sangiovese, které zde dozrává do špičkové kvality. Salvioni má extrémně nízké zatížení keře s průměrnou výnosností pouhých 25 hl moštu z hektaru. V nejlepších ročnících vyrábí pouze Brunello di Montalcino vždy klasického střihu, které zraje tři a půl roku v 20 hl dubových sudech. V průměrných ročnících lahvují rovněž velice delikátní Rosso di Montalcino. Celková roční produkce je cca 12 000 láhví.