Rosso di Montalcino

100% Sangiovese. Sběr ruční do malých bedýnek, třídění hroznů, pomletí a nakvášení 28-30 dní v nerezových nádobách bez kontrolované teploty. Následné stočení do 20 hl dubových sudů, kde probíhá jablečno-mléčné kvašení a zraje 12 měsíců.

Značka: Salvioni
2 250 Kč
Kategorie: Vína
Typ: Červené
Původ: Itálie
Alkohol: 14%
Ročník: 2023
Objem: 0,75 l
Podoblast: Toskánsko

Popis produktu není dostupný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Energický a stále veselý Giulio Salvioni udělal své první Brunello v roce 1985. Salvioni má vinici o rozloze 4 hektarů v lokalitě La Cerbaiola s nadmořskou výškou 420 m. m. s východní expozicí, což jsou společně s břidličnou půdou ideální podmínky pro Sangiovese, které zde dozrává do špičkové kvality. Salvioni má extrémně nízké zatížení keře s průměrnou výnosností pouhých 25 hl moštu z hektaru. V nejlepších ročnících vyrábí pouze Brunello di Montalcino vždy klasického střihu, které zraje tři a půl roku v 20 hl dubových sudech. V průměrných ročnících lahvují rovněž velice delikátní Rosso di Montalcino. Celková roční produkce je cca 12 000 láhví.